Natuur en Landschap

Natuur en Landschap

Nederland is beroemd door haar specifieke landschap, de polders met haar molens, de zandgronden met bossen, het unieke rivierengebied van de delta, en de heuvels van Zuid-Limburg. Hoewel Nederland niet groot is, hebben we unieke natuurgebieden. Van de Waddenzee, De Veluwe , De Biesbosch tot de hoogvenen. Stuk voor stuk gebieden waar we trots op mogen zijn. Maar in ons drukke land staat het landschap onder druk. De stad rukt op en natuurwaarden hebben te lijden van menselijk handelen. Insecten die belangrijk zijn voor de biodiversiteit komen steeds minder vaak voor.

Een vergroot bewustzijn en de klimaatproblematiek heeft ons echter doen beseffen dat het anders moet. Gelukkig hoeft meer zorg voor natuur en landschap niet ten koste te gaan van iets anders. Vaak gaat een betere biodiversiteit hand in hand met een prettigere woon,- en werkklimaat.

Wilt u als gemeente een ecologisch beheer van uw bermen en openbaar groen? Bureau Landelijk Gebied kan helpen bij het opstellen en uitwerken van natuur en landschapsplannen. Wilt u als buurt een groenere wijk die klaar is voor de klimaatverandering? Laat Bureau Landelijk gebied u helpen in overleg te komen met uw gemeente.

Bureau Landelijk Gebied kan met passende expertise bijdragen aan uw opgave. Dat kan in projectverband of voor kortere opdrachten.

IMGP9533
IMG_4891
IMGP6890
IMG_1383 sietske
previous arrow
next arrow