Workshop leernetwerk landbouw Nationale Parken bureau

Workshop leernetwerk landbouw Nationale Parken bureau

28 september 2018 Landbouw Natuur en Landschap 0
Bureau Landelijk Gebied mocht op 27 september bij het leernetwerk landbouw van het Nationale Parken bureau een workshop begeleiden. Het was op een mooi locatie in Zwartsluis. Op een prachtig boerenbedrijf met vergadercentrum.
Vanuit LTO sprak daar Hans Huijbers met een gloedvol betoog om als samenleving het anders te gaan doen. Daar ligt een verantwoordelijkheid bij de boeren maar ook bij de consumenten en de overheid. Zijn stelling; “Boeren hebben een oplossing”. Zie ook bijgaand filmpje
In de workshop spraken mensen met diverse achtergronden over de verbinding Landbouw en het Nationaal Park en welke toegevoegde waarde ze voor elkaar kunnen hebben. Jaap Dirkmaat van de vereniging Nederlands Cultuurlandschap hield een presentatie over het project Ooijpolder waar in 5 jaar tijd een landschapsherstelproject heeft plaatsgevonden waarbij boeren landschapselementen hebben aangelegd en afspraken hebben gemaakt voor een langere periode voor het onderhoud. Dit project laat zien dat je met de juiste randvoorwaarden veel kunt bereiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *